Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDSTAVLJENE AKTIVNOSTI MUP-A I DIK-A NA PLANU SPROVOĐENJA IZBORNOG ZAKONODAVSTVA


Predstavnici Radne grupe za izborno zakonodavstvo MUP-a i predstavnici Državne izborne komisije, prezentovali su aktivnosti koje dvije institucije preduzimaju na planu sprovođenja izbornog zakonodavstva.

U ime Državne izborne komisije medijima se obratio predsjednik Budimir Šaranović, a u ime Ministarstva sekretar MUP-a i predsjednik Radne grupe, Dragan Pejanović.

Sekretar Pejanović je rekao da Ministarstvo vrlo odgovorno i posvećeno radi na realizaciji obaveza iz izbornih zakona, kao i na novom sistemu za elektronsku indetifikaciju birača.

Što se tiče lokalnih izbora u Tivtu, sekretar je saopštio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno i pozvao birače da svakog radnog dana da u vremenu od 10 do 16 časova dođu i provjere svoje podatke u biračkom spisku.

Konferencija je bila prilika da se apeluje na oko deset hiljada birača da strare lične karte zamijene novim, biometrijskim dokumentom.

Predsjednik Dražavne izborne komisije DIK, Budimir Šaranović, rekao je da je ta institucija donijela sedam podzakonskih akata radi sprovođenja izbornih zakona, nakon što je MUP donio upustvo o upotrebi elektronske identifikacije.

Prema njegovim riječima, DIK je prihvatio projekat tehničke i konsultantske pomoći Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

On je naveo da je za lokalne izbore OIK donijela izborni kalendar i objavila ga na sajtu Opštine Tivat.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, 11.03.2016.