Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MONSTAT: Rast prometa robe u trgovini na malo


Promet robe u trgovini na malo u novembru 2015. godine veći je 6,6 odsto u tekućim cijenama u odnosu na isti mjesec 2014. godine, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u stalnim cijenama u novembru prošle godine veći je 4,1 odsto.

"U odnosu na prethodni mjesec promet je manji 8,6 odsto u tekućim i stalnim cijenama", navodi se u saopštenju.

Stopa prometa u trgovini na malo u periodu od januara do novembra 2015. godine u odnosu na isti period prije dvije godine iznosila je 4,3 odsto u tekućim cijenama i dva odsto u stalnim cijenama.

Podaci o unutrašnjoj trgovini preduzeća koja se bave trgovinom na malo, prikupljaju se redovnim mjesečnim istraživanjem. Istraživanje je na bazi uzorka i obuhvaćena su preduzeća koja su u Registru jedinica razvrstavanja prema klasifikaciji djelatnosti razvrstana u oblasti 47.

Statistika unutrašnje trgovine obuhvata i prikazuje promet preduzeća čija je osnovna djelatnost trgovina na malo kao i neka veća preduzeća koja se bave trgovinom na malo, a registrovana su u drugoj djelatnosti.

Mjesečno istraživanje trgovine na malo se radi na bazi uzorka u koji su uključena sva velika i srednja preduzeća, a mala i mikro su određena metodom slučajnog uzorka.

Izvor: Vebsajt CdM, 12.01.2016.