Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI PRAVNOG FAKULTETA I OMBUDSMANA: Prioritet u zajedničkom djelovanju i saradnji biće povećanje stepena informisanosti i edukacije studenata i šire javnosti o važnosti poštovanja ljudskih prava, uživanja tolerancije i zalaganja za nediskriminaciju

13.12.2016.


Ombudsman Šućko Baković i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Velimir Rakočević, potpisali su Memorandum o saradnji te dvije institucije, čiji je cilj povećanje znanja studenata i šire javnosti o ljudskim pravima.

Kako je saopšteno iz institucije Ombudsmana, prioritet u zajedničkom djelovanju i saradnji biće povećanje stepena informisanosti i edukacije studenata i šire javnosti o važnosti poštovanja ljudskih prava, uživanja tolerancije i zalaganja za nediskriminaciju.

"U koordinaciji sa ostalim državnim institucijama, medijima, privatnim i nevladinim sektorom, kao i partnerskim institucijama visokog obrazovanja iz Crne Gore, regiona i Evrope, radićemo na izgradnji i podizanju stepena informisanosti studenata Fakulteta i šire javnosti", kaže se u Memorandumu.

Navodi se da će se pri tome rukovoditi tolerancijom, razumijevanjem, nediskriminacijom, poštovanjem prava na različit stav i mišljenje, dijalogom i argumentovanim i tačnim iznošenjem činjenica.

Među planiranim aktivnostima su nastavak predavanja Zaštitnika na Fakultetu na temu "Zaštita ljudskih prava i sloboda i zaštita od diskriminacije - institucionalni okvir ", posjete studenata Instituciji i štampanje publikacije stručnih radova studenata i profesora Fakulteta na teme koje se tiču ljudskih prava i sloboda.

"Takođe, kontinuirano će se osmišljavati aktivnosti, u cilju promocije i zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda", dodaje se u saopštenju.

Dokument predviđa da će se saradnja zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obje strane.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 12.12.2016.


Naslov: Redakcija