Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKOJ UPRAVI: Cilj Zakona je pravno regulisanje elektronske uprave, transformacija javne uprave u servisno orijentisanu upravu, unapređenje ambijenta u kojem će javna uprava biti servis građana i privrede, mogućnost da građani i privredni subjekti komuniciraju sa javnom upravom u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta

13.11.2017.


Ministarstvo javne uprave organizovalo je 10. novembra 2017. godine okrugli sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi.

Generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost, Milica Janković je u uvodnom dijelu istakla da je osnovni cilj za donošenje Zakona o elektronskoj upravi i pravno regulisanje elektronske uprave, transformacija javne uprave u servisno orjentisanu upravu, unapređenje ambijenta u kojem će javna uprava biti servis građana i privrede, mogućnost da građani i privredni subjekti komuniciraju sa javnom upravom u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

"Novim zakonskim rješenjima nastojimo da pratimo trendove u svijetu i da ovu oblast uredimo još bolje, a u metodološkom smislu, ovim izmjenama koncipira se sistem instrumenata koji se stavljaju na raspolaganje građanima, privrednim društvima, drugim pravnim licima i preduzetnicima u cilju pojednostavljivanja komunikacije sa državnim organima i u neophodnoj mjeri usklađen je sa politikama, rezolucijama i sporazumima Evropske Unije", istakla je direktorica Janković.

Nakon uvodnih izlaganja, uslijedila je diskusija na osnovu koje će se unaprijediti ovaj značajni strateški dokument u cilju izrade Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 10.11.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija