Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIVREDNA KOMORE CRNE GORE: Konstituisana Skupština Privredne komore


Za predsjednika Skupštine Privredne komore jednoglasno je izabran Vojo Banović, izvršni direktor kompanije Jadroagent Bar, dok će njegov zamjenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Luka Jovanović, direktor Termoelektrane Pljevlja, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici.

Na sjendici je usvojen i Poslovnik o radu, a verifikovani su i mandati 47 članova Skupštine od kojih su njih 34 izabrali odbori udruženja na svojim nedavno održanim konstitutivnim sjednicama. Predsjednici odbora udruženja su, shodno Statutu Komore, po automatizmu, članovi Skupštine.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković, koji je i vodio konstitutivnu sjednicu, rekao je da je izborima u Privrednoj komori izabrano 350 predstavnika privrede u 13 odbora udruženja.

"Kada se zna da je u grupacijama još 95 privrednika, a u koordinacionim odborima njih 108, znači da je u organima Komore sve zajedno više od 550 predstavnika cijele privrede koji će u narednom četvorogodišnjem periodu zastupati njene interese", dodao je on.

Prema riječima novoizabranog predsjednika Banovića, Privredna komora je uvijek bila mjesto gdje su privrednici rješavali aktuelna poslovna pitanja, a posljednjih godina opravdano ima sve veći značaj, jer kroz partnerstvo sa Vladom značajno doprinosi stvaranju povoljnog biznis ambijenta.

"Kako su pred Crnom Gorom obaveze koje nameću integracioni procesi u Evropskoj uniji i NATO, to otvara i nove prostore za djelovanje Privredne komore i cjelokupne poslovne zajednice", zaključio je on.

Izvor: Vebsajt CdM, 12.11.2015.