Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAZVAN KOLEGIJUM PREDSJEDNIKA O UNAPRJEĐENJU IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

13.09.2018.


Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, zakazao je za ponedjeljak, 17. septembar sastanak Kolegijuma predsjednika na kojem će biti razmatrano iznalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika sa ciljem obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprjeđenja izbornog zakonodavstva. Osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biće preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje prijedloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija. 

Na Kolegijumu predsjednika kojem prisustvuju potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, razgovaraće se i o formi u kojoj će se odvijati dijalog, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira.

Predsjednik Skupštine očekuje da će u narednom periodu biti održan kontinuitet unaprjeđivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos. Predsjednik Brajović, rukovodeći se visokim etičkim standardima u vođenju parlamentarnog dijaloga, takođe očekuje postizanje konsenzusa, sa ciljem jačanja demokratije i stvaranja boljeg i svima prihvatljivog izbornog ambijenta.


IZVOR: Vebsajt Skupštine Crne Gore, 12.09.2018.


Naslov: Redakcija