Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORSKA UPRAVA: U porastu naplata poreza

13.09.2017.


Naplata poreskih prihoda u avgustu je iznosila 91,34 miliona eura, što je četiri odsto više nego u uporednom periodu prošle godine i 1,5 odsto iznad planirane, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Predstavnici PU su ukazali da je naplata poreza na dodatu vrijednost u avgustu iznosila 24,6 miliona eura, a poreza i doprinosa na primanja zaposlenih 57,96 miliona eura.

"Sinergijski napori svih službi u PU, naročito poreske inspekcije koja je pratila rad preduzeća na terenu, uticali su na naplatu poreskih prihoda tokom ljetnje tursitičke sezone", rekli su iz PU.

Oni su dodali da je ukupna naplata poreskih prihoda u periodu od juna do avgusta iznosila 255,63 miliona eura, što je 14 miliona više nego u uporednom periodu, odnosno sedajm miliona iznad planirane.

Iz PU su saopštili da je naplata poreza na dodatu vrijednost iznosila 58,53 miliona eura i bila je dva miliona eura veća nego u prošlogodišnjoj sezoni.

"Kada su u pitanju efekti inspekcijskog nadzora, treba navesti da je poreska inspekcija u toku sezone obavila 3,75 hiljada provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika, kao i da su zbog utvrđenih nepravilosti izdata 753 prekršajna naloga ukupne novčane vrijednosti 1,76 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti zatvaranjem objekata izrečena je kod 55 poreskih obveznika, od čega je 15 iz Kotora, 13 iz Ulcinja, 12 iz Budve, devet iz Bara, a po tri iz Herceg Novog i Tivta.

"Podsticanjem dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa, ali i kontrolama i primjenom prinudnih mjera za naplatu tekućih i reprogramiranih obaveza, PU očekuje da će do kraja godine nastaviti s unaprijeđenjem stepena poreske discipline i da će uspjeti da ostvari plan naplate za ovu godinu od skoro 950 miliona eura", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.09.2017.


Naslov: Redakcija