Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UPRAVA ZA BEZBJEDNOST HRANE, VETERINU I FITOSANITARNE POSLOVE: Obavještenje o početku administrativnih procedura za registraciju sredstava za zaštitu bilja

13.09.2017.


Obavještavaju se proizvođači, uvoznici i distributeri sredstava za zaštitu bilja da otpočnu sa podnošenjem zahtjeva za registraciju sredstava za zaštitu bilja zbog sprovođenja administrativnih procedura samog postupka registracije.

Zahtjevi za registraciju podnose se Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne na propisanom obrascu i uz propisanu dokumentaciju u skaldu sa Zakonom o sredstvima za zaštitu bilja ("Sl. list CG", br. 51/2008, 40/2011 - dr. zakon i 18/2014) i Pravilnikom o priznavanju registracije sredstava za zaštitu bilja ("Sl. list CG", br. 50/2014).

Sredstva za zaštitu bilja će se do datuma naznačenog u Listi registrovanih sredstava za zaštitu bilja ("Sl. list CG", br. 43/2017) uvoziti kao i do sada, u skladu sa Zakonom o sredstvima za zaštitu bilja, Listom aktivnih supstanci dozvoljenih za upotrebu u sredstvima za zaštitu bilja (Sl. list CG, br. 3/2015) i Pravilnikom o uslovima za proizvodnu liniju, promet, uvoz i uzorkovanje pesticida i đubriva (Sl. list SRJ, br. 59/2001).

Još jednom skrećemo pažnju svim zaiteresovanim stranama da ovaj prelazni period od dvije godine iskoriste za blagovremeno podnošenje zahtjeva za registraciju prizvoda koje plasiraju na tržište Crne Gore kako ne bi doveli u pitanje svoje poslovne aktivnosti.

Ovdje možete preuzeti obrazac zahtjeva:

Zahtjev za registraciju SZB


IZVOR: Vebsajt Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, 12.09.2017.


Naslov: Redakcija