Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOŽENA LISTA PROIZVODA KOJI SE NE SMIJU UVOZITI U RUSIJU IZ CRNE GORE


 "Podrazumijeva se da svi koji su nam uveli sankcije treba da se suoče sa kontramjerama, dakle sa embargom na hranu", rekao je zamjenik ruskog premijera

Rusko ministarstvo poljoprivrede je vladi poslalo predlog liste zabranjenih proizvoda za uvoz iz još sedam zemalja, među kojima je Crna Gora i Albanija, prenosi agencija Itar tas.

"Ministarstvo poljoprivrede je razmotrilo pitanje liste zabranjenih proizvoda. Nismo razmatrali na koje bi se zemlje odnosila zabrana. To je pitanje za rusku vladu. Mi smo svoje predloge poslali vladi", rekao je jedan predstavnik ministarstva.

Zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je rekao da vlada razmatra listu zemalja iz kojih će biti zabranjen uvoz.

"Aktivno razmatramo to pitanje. Podrazumijeva se da svi koji su nam uveli sankcije treba da se suoče sa kontramjerama, dakle sa embargom na hranu", rekao je on.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je prošle nedjelje da je moguće da će biti proširena lista zemalja kojima će Rusija uvesti embargo na uvoz.

Kako navodi ruska agencija, on je to rekao pošto su Crna Gora, Albanija, Island, Norveška, Lihtenštajn, Ukrajina i Gruzija odlučile da produže sankcije koje je EU uvela Rusiji.

Izvor: Vijesti, 12.08.2015.