Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

E-UPRAVA: Dostupan Registar licenci

13.07.2018.


Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Ministarstvom finansija na portalu e-uprave www.euprava.me uspostavilo je Registar licenci različitih državnih organa.

Cilj je, kako je saopšteno, povećanje transparentnosti i pojednostavljenje postupka licenciranja, te dobijanje informacija na jednom mjestu.

"Na portalu e-uprave je kreirana posebna cjelina 'eLicence', putem koje građani i pravna lica imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju sve relevantne informacije u vezi odobrenja, dozvola, saglasnosti, potvrda, ovlašćenja ili drugih akata neophodnih za obnavljanje privredne i druge djelatnosti, uključujući prijavne formulare, naknade, dokumenta koja je potrebno dostaviti", navodi se u saopštenju.

Za određene licence, gdje procedura dobijanja licenci to omogućava obezbijeđena je i mogućnost popunjavanja elektronskih obrazaca i dostavljanja obrazaca elektronskim putem.

"Sve zainteresovane strane koje zahtijevaju licence ili obnavljaju iste, informacije mogu pronaći na portalu e-uprave http://www.euprava.me/elicence na kojem se trenutno nalazi 212 licenci za koje su nadležne 23 institucije. U narednom periodu očekujemo da će se i druge institucije odazvati našem pozivu za kreiranje eLicenci na portalu e-uprave i učiniti dostupnim informacije o licenciranju", saopštilo je Ministarstvo javne uprave.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.07.2018.


Naslov: Redakcija