Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG USVOJILA PRIJEDLOG ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Poboljšaće se funkcionisanje, efikasnost i kvalitet zdravstvene službe, uz definisanje posebnih programa u oblasti kadrova, mreže zdravstvenih ustanova, tehnologije i medicinskog snabdijevanja


Vlada je 9. jula 2015. godine, utvrdila Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, u cilju poboljšanja funkcionisanja, efikasnosti i kvaliteta zdravstvene službe.

Novi zakon se donosi radi uspostavljanja uslova za dugoročnu održivost zdravstvenog sistema i dostupnost kvalitetne zdravstvene zaštite pod jednakim uslovima svim građanima Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Kako se navodi, predloženim rješenjima istaknuta je posebna briga za zdravstveno i socijalno osjetljive i ugrožene kategorije stanovništva.

Poboljšaće se funkcionisanje, efikasnost i kvalitet zdravstvene službe, uz definisanje posebnih programa u oblasti kadrova, mreže zdravstvenih ustanova, tehnologije i medicinskog snabdijevanja, kaže se u saopštenju.

Regulisan je, kako je saopšteno, organizovani rad na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u skladu sa međunarodnim standardima i propisane mjere sistematske kontrole rada u zdravstvenim ustanovama.

"Usavršavanjem zdravstvenog sistema, teritorijalni raspored ukupnih zdravstvenih resursa biće ravnomjeran u odnosu na populaciju koju treba da opslužuje. Zdravstvena mreža biće organizovana tako da je građanima uvijek obezbijeđena dostupna zdravstvena zaštita i hitna medicinska pomoć, kao i ostvarivanje i ostalih načela zdravstvene zaštite", naveli su iz Vlade.

Izvor: Vebsajt RTCG, 10.07.2015.