Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMJENI ZAKONA O UPRAVNOM POSTUPKU: Primjena Zakona će početi 1. jula 2016. godine


Zakon o upravnom postupku ("Sl. list CG", br. 56/2014 i 20/2015 - dalje: Zakon) omogućiće brže i lakše rješavanje zahtjeva za korisnike usluga, odnosno građane pred svim državnim organima, pa i organima lokalne uprave, predočeno je učesnicima obuke o primjeni novog Zakona, održanoj 10. i 11. maja u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Obuci je prisustvovalo 25 službenika organa uprave Opštine Herceg Novi, koji će se neposredno baviti primjenom novog Zakona u svom radu.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, zbog maksimalnog korišćenja uputstava predavača, optimalan broj učesnika u radionici je 25 izvršilaca, pa će i ostali službenici organa lokalne uprave, koji su voditelji postupka, obuku proći tokom sljedećih mjeseci.

Mileva Todorović i Senka Klikovac upoznale su službenike sa novim zakonskim rješenjima, a posebno je ukazano na razlike između važećeg Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. list RCG", br. 60/2003 i "Sl. list CG", br. 32/2011) i novog Zakona o izmjeni Zakona o upravnom postupku ("Sl. list CG", br. 20/2015), čija primjena će početi od 01. jula 2016. godine.

Predavanja je organizovala Služba Glavnog administratora i Služba za upravljanje ljudskim resursima, preko Uprave za kadrove, a u okviru novih zakonskih rješenja, zakazana je i obuka na temu kancelarijskog poslovanja, koja će biti održana za službenike organa lokalne uprave 16. maja 2016. godine u Velikoj sali SOHN, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Vebsajt CdM, 12.05.2016.