Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Ministarstvu nedostaje 47 inspektora za legalizaciju

13.04.2018.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma trenutno ima 23 građevinsko-urbanistička inspektora, uključujući i glavnu inspektorku i rukovodioce regiona, a potrebno je 70, ukazali su iz tog resora.

Od toga, kako su precizirali, za južni region zaduženo je osam inspektora i jedan rukovodilac, za sjeverni dva inspektora i jedan rukovodilac, dok je za centralni zaduženo 10 inspektora.

Kako su ranije ukazali, primjena novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 64/2017) zahtijeva i povećanje broja inspektora za urbanizam i građevinarstvo, te će im biti potrebno još najmanje njih 47.

Građevinske inspektore krajem prošle godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma preuzelo je od Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su tada rekli iz MORT-a, nadležnosti nekadašnje tri inspekcije-zaštite prostora, urbanističke i građevinske-sjedinili su u jednu.


IZVOR: Vebsajt CdM, 12.04.2018.


Naslov: Redakcija