Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O PROSTORNIM I TEHNIČKIM USLOVIMA ZA PRIREĐIVANJE KLADIONIČKIH IGARA: Građanska alijansa traži da se, po odluci Ustavnog suda, iz svih ugostiteljskih objekata uklone automati za klađenje

13.04.2017.


"Apelujemo na nadležne organe da reaguju što hitnije po Odluci Ustavnog suda i uklone sve aparate za klađenje iz ugostiteljskih objekata, kako bi poštovanjem zakona i njegovim sprovođenjem uticali na problem zavisnosti koji je u Crnoj Gori sve razvijeniji", izjavila je koordinatorka medijskog programa Građanske alijanse Kristina Ćetković

Građanska alijansa poziva odgovorne inspekcijske organe da odmah i bezuslovno sprovedu Odluku Ustavnog suda koji je ukinuo odredbu da se kladioničke igre mogu priređivati "i u ugostiteljskim objektima".

"Odluka Ustavnog suda Crne Gore kojom se ukida odredba člana 6. Stav 3. Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničkih igara ("Sl. list RCG", br. 10/2005 i "Sl. list CG", br. 17/2013 I 50/2016), u dijelu koji glasi: "i u ugostiteljskim objektima" i prestaje da važi danom objavljivanja ove Odluke", koja je objavljena u "Sl. listu CG" u broju 24 od 10. aprila tekuće godine. Stoga, apelujemo na nadležne organe da reaguju što hitnije po Odluci Ustavnog suda i uklone sve aparate za klađenje iz ugostiteljskih objekata, kako bi poštovanjem zakona i njegovim sprovođenjem uticali na problem zavisnosti koji je u Crnoj Gori sve razvijeniji, posebno među mladima", ukazala je koordinatorka medijskog programa Građanske alijanse Kristina Ćetković.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 12.04.2017.


Naslov: Redakcija