Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Za plaćanja poreskog duga na rate prijavilo se preko 5.000 poreskih dužnika, zvaničan je podatak Poreske uprave. Ukupna vrijednost je 185 miliona eura, koji će plaćati u mjesečnim ratama 5 godina

13.04.2017.


Najveći dio poreskog duga dominantno će biti naplaćen, smatra guverner Centralne banke Radoje Žugić. Poručio je da bitno sačuvati široku poresku osnovu zbog održivosti fiskalne ekonomije, a model reprograma omogućava da se ono što je realno naplativo i naplati.

Za plaćanja poreskog duga na rate prijavilo se preko 5.000 poreskih dužnika, zvaničan je podatak Poreske uprave. Ukupna vrijednost je 185 miliona eura, koji će plaćati u mjesečnim ratama 5 godina. U CB ocjenjuju da je to dobar način da se dug prema državi izmiri, ali i poveća konkurentnost i likvidnost crnogorske privrede.

"Dešava se u svakom sistemu da imate nenaplaćenih carinskih i poreskih potraživanja - carinska su minimalna, poreska nešto veća, ali ovo je model da se ono što je realno naplativo naplati. Dominantno će se naplatiti najveći dio duga", ukazao je Žugić. 


IZVOR: Vebsajt RTCG, 11.04.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija