Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

AGENCIJA ZA SPRJEČAVANJE KORUPCIJE: U toku je obrada izvještaja o prihodima javnih funkcionera


Agencija za sprječavanje korupcije obrađuje pristigle Izvještaje o imovini i prihodima, koje su javni funkcioneri dostavili u skladu sa Zakonom o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014 - dalje: Zakon), saopšteno je iz ove Agencije.

Javni funkcioneri su obavezni da Izvještaje, u skladu sa Zakonom, dostave Agenciji u elektronskoj i pisanoj formi.

Kako je saopšreno, pisani izvještaji dostavljeni Agenciji se trenutno skeniraju i posredstvom bar koda povezuju sa istim izvještajima dostavljenim u elektronskoj formi, što omogućava provjeru istovjetnosti dostavljenih izvještaja u obje forme. Informacioni sistem Agencije obezbjeđuje elektronsko poređenje pristiglih Izvještaja.

Do sada je skenirano, povezano i u bazu podataka Agencije arhivirano oko 4.000 izvještaja, a uporedo sa tim, u Sektoru za sprječavanje sukoba interesa vrši se tehnička obrada dostavljenih izvještaja. Do sada je u toj fazi obrađeno oko 200 izvještaja, koji se odmah po završetku obrade, posredstvom softvera automatski objavljuju na internet stranici Agencije.

Izvor: Vebsajt CdM, 12.04.2016.