Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA CG: Advokati će od 2017. godine poreski dug moći da plate u 60 rata, a kamata će biti otpisana

12.12.2016.


Crnogorski advokati koji ne plaćaju državi porez od naredne godine najvjerovatnije će imati olakšice - dug će moći da plaćaju u 60 mjesečnih rata, a kamata će im biti otpisana.

To je na godišnjoj izbornoj sjednici Advokatske komore saopštio predsjednik AK, advokat Zdravko Begović.

Begović je kolegama rekao da mu je takva najava stigla iz Poreske uprave, iz koje su mu, kako tvrdi, objasnili da će morati da izmijene zakon kako bi im to omogućili.

"To je model neke od bivših sovjetskih država. Dali bi nam rok od pet godina da u jednakim mjesečnim ratama plaćamo dug, a kamata bi bila otpisana", rekao je Begović.

On je objasnio da mu je iz Poreske uprave donošenje novog Zakona najavljeno već početkom 2017. godine. Naveo je da će se za to i boriti.

Ukupna dugovanja advokata na kraju maja 2016. godine, po osnovu poreskog duga bila su šest miliona eura. Od te sume najviše novca se duguje za doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje i za zdravstveno osiguranje po oko 2,6 miliona.

Begović je treći put zaredom izabran za predsjednika Advokatske komore Crne Gore.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 11.12.2016.


Naslov: Redakcija