Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

TAIEX RADIONICA NA TEMU: "UVOĐENJE PDO I PGI SISTEMA OZNAČAVANJA VINA" 12 I 13. SEPTEMBRA 2016. GODINE


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće radionicu o zaštiti oznaka porijekla i geografskih oznaka vina.

Dvodnevna radionica održaće se u Podgorici, hotel Aurel, 12. - 13. septembra 2016. godine u vremenu od 09:00 do 17:00 časova.

Radionicu će otvoriti Danijela Stolica, generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo i dr Zoltán Császár, zamjenik šefa misije Ambasade Mađarske.

Eminentni eksperti iz ove oblasti, dr Zoltán Császár i Benedetto Ballatore, pojasniće evropske propise i proceduru zaštite geografskog porijekla vina. Takođe, kroz konkretne primjere zaštićenih oznaka vina, prenijeće učesnicima radionice iskustva iz Madjarske i Italije.

Radionica je namijenjena edukaciji zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, naučnim i stručnim službama iz ove oblasti, akreditacionim tijelima i crnogorskim proizvođačima vina.

Izvor: Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 09.09.2016.