Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SPRJEČAVANJU SUKOBA INTERESA: Prijave protiv 575 funkcionera zbog prikrivanja prihoda i imovine


Komisija za sprečavanje sukoba interesa od januara do kraja jula procesuirala je Sudu za prekršaje 575 javnih funkcionera.

Kako su objasnili, presuđeno je u 282 slučaja za 72 državna funkcionera i za 210 lokalnih. Oni su kažnjeni ukupno 25.110 eura, a u više od 50 odsto slučajeva izrečene su im opomene, piše Pobjeda.

Komisija je Sudu procesuirala funkcionere zbog nedostavljanja imovnog stanja, prikrivanja imovine i prihoda, članstva u više upravnih odbora i više radnih tijela, nespojivosti obavljanja više javnih funkcija, članstva u upravnim odborima privatnih preduzeća, posjedovanja firmi i konflikta interesa.

Od državnih funkcionera na sudu su najviše bili funkcioneri koje bira, imenuje ili daje saglasnost Vlada 57, sudije šest, javni funkcioneri koje imenuje Skupština pet, poslanici tri i jedan državni tužilac. Od lokalnih funkcionera najviše kazni je izrečeno za funkcionere iz Rožaja 32, Budve 22, Berana 20, Žabljaka 18, Cetinja 15, Plava 13, Herceg Novog i Pljevalja po 11 i Podgorice 10.

Izvor: CdM, 11.08.2015.