Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

CRNA GORA NA JESEN PRISTUPA PROGRAMU PRAVDE EVROPSKE KOMISIJE

12.06.2018.


Sporazum o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a predstavlja najviši stepen povjerenja između Crne Gore i država EU u oblasti saradnje u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin na konferenciji "Eurojust i saradnja sa trećim zemljama – iskustva i izazovi u zemljama Zapadnog Balkana" koja se održava u Podgorici, godinu dana nakon stupanja na snagu Sporazuma.

Potpredsjednik je ukazao da o kvalitetu saradnje Crne Gore sa EUROJUST-om najbolje govori činjenica da je Crna Gora ažurno imenovala državnog tužioca za vezu i da su crnogorski državni organi tokom 2017. godine bili uključeni u četiri predmeta pravosudne saradnje posredstvom EUROJUST-a, koji su se dominantno odnosili na krivična djela prevare, terorizma i pranja novca.

Potpredsjednik Pažin je naglasio da su sve crnogorske pravosudne institucije posmatrači su u relevantnim evropskim pravosudnim mrežama i najavio da se pristupanje Crne Gore Programu pravde Evropske komisije očekuje na jesen. Dodao je da je Zakon o pravosudnoj saradnji sa državama članicama EU u završnoj fazi izrade u Ministarstvu pravde.

"Dozvolite mi da se ovim povodom prisjetim na riječi uvažene gospođe Mišel Koninks, sa kojom sam imao čast da potpišem Sporazum između Crne Gore i EUROJUST-a o saradnji, 3. maja 2016. godine u Briselu, da Sporazum predstavlja najviši stepen povjerenja između Crne Gore i država EU u oblasti saradnje u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala. Današnja konferencija je dokaz da je to povjerenje ne samo održano, već i produbljeno", zaključio je potpredsjednik.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 11.06.2018.