Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT OPERATIVNOG DOKUMENTA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE U OBLASTIMA OD POSEBNOG RIZIKA: Oblasti od posebnog rizika obuhvaćene su Akcionim planom za Poglavlje 23, te Operativni dokument predstavlja Aneks Akcionog plana i obuhvata oblast javnih nabavki, privatizacije, urbanizma, obrazovanja, zdravstva, lokalne samouprave i policije


 U okviru procesa javne rasprave, koja je započela 8. marta 2016. godine, Ministarstvo pravde je 7. aprila 2016. godine u hotelu Podgorica, organizovalo Okrugli sto o Nacrtu operativnog dokumenta za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika.

Okruglom stolu su prisustvovali članovi Radne grupe za izradu Operativnog dokumenta, predstavnici državnih organa, organa lokalne samouprave, kao i predstavnici nevladinog sektora.

Marijana Laković Drašković, direktorka Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde i predsjednica Radne grupe za izradu Operativnog dokumenta, informisala je prisutne o sastavu Radne grupe i ključnim razlozima za pripremu i donošenje navedenog dokumenta za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika.

Posebno je navela metodologiju izrade Operativnog dokumenta, naglašavajući značaj ujednačavanja metodološkog pristupa u izradi i praćenju dokumenata koji su od značaja za pregovarački proces sa Evropskom unijom.

Imajući u vidu činjenicu da su oblasti od posebnog rizika obuhvaćene i Akcionim planom za pregovaračko Poglavlje 23, istakla je da Operativni dokument predstavlja Aneks Akcionog plana i da obuhvata oblast javnih nabavki, privatizacije, urbanizma, obrazovanja, zdravstva, lokalne samouprave i policije.

Predloge i sugestije u vezi sa Operativnim dokumentom koji je predmet javne rasprave, a koja se završava 18. aprila 2016. godine, dali su prisutni predstavnici NVO sektora, kao i predstavnici relevantnih državnih organa i organa lokalne samouprave, koje će u skladu sa ranijom praksom Ministarstvu pravde dostaviti i pisanim putem.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, Dražen Radonjić, 07.04.2016.