Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNI POZIV ZA PODRŠKU UVOĐENJU I SERTIFIKACIJI SISTEMA KVALITETA I BEZBJEDNOSTI HRANE: Rok za podnošenje prijave 1. decembar 2018. godine

12.02.2018.


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za podršku uvođenju, sertifikaciji i resertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv je prvi u nizu javnih poziva za podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, predviđenih Agrobudžetom za 2018. godinu.

Namjena podrške je nadoknada dijela troškova za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane, kao što su ISO standardi, GLOBAL GAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST – R, HALAL, KOSHER.

Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Korisnici podrške mogu biti pravna lica kojima je pretežna djelatnost proizvodnja i promet poljoprivredno - prehrambenih proizvoda i hrane za životinje, koja su upisana u registre Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Podrška za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane utvrđuje se u odnosu na procijenjenu vrijednost projekta, bez PDV-a. Maksimalna vrijednost projekta može iznositi 8.000,00 €, a maksimalno učešće budžetskih sredstava iznosi 50 % ukupnih troškova, odnosno 4.000,00 €.

Prihvatljive investicije su investicije realizovane od 01.01.2018. godine do datuma podnošenja prijave. Rok za podnošenje prijave je 01. decembar 2018. godine.

Sve informacije o uslovima, kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja za korišćenje ove podrške nalaze se u javnom pozivu koji je objavljen na sajtu Ministarstva Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uvođenje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane u proizvodnji poljoprivredno – prehrambenih proizvoda je preduslov za podizanje kvaliteta i dalji rast konkuretnosti domaćih proizvođača, kako bi se poboljšao plasman na domaćem, posebno turističkom tržištu, ali i stvorili preduslovi za nastup i na regionalnom i širim tržištima.

JAVNI POZIV 2018 – Uvođenje, sertifikacija i resertifikacija sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Zahtjev za podršku za uvođenje, sertifikaciju, i resertifikacijusistema kvaliteta i bezbjednosti hrane u 2018. 


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 09.02.2018.


Naslov: Redakcija