Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIPREMA SE NOVI ZAKON O IGRAMA NA SREĆU

12.01.2017.


Ministarstvo finansija preduzima aktivnosti na izradi Nacrta novog Zakona o igrama na sreću koji će biti utemeljen na najboljim međunarodnim praksama, vodeći računa o kreiranju balansa između državnog interesa, privatnog sektora i ugroženih socijalnih komponenti društva, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Kako navode, imajući u vidu da su postojeći zakonski propisi koji uređuju oblast igara na sreću u Crnoj Gori donijeti prije više od deset godina, i da je u međuvremenu, posebno sa napretkom tehnologije, to tržište napredovalo, proizvelo nove oblike i pristupe u vršenju te djelatnosti, nametnula se potreba za unapređenjem zastarjelih rješenja i prilagođavanjem novim uslovima poslovanja.

"U tom kontekstu, Ministarstvo finansija preduzima pripremne aktivnosti za izradu prijedloga novog Zakona o igrama na sreću koji će biti utemeljen na najboljim međunarodnim praksama, vodeći računa o kreiranju balansa između onoga što je interes države, privatnog sektora, kao i ugroženih socijalnih komponenti društva", kaže se u saopštenju tog resora.

Precizirali su da će se osnovni postulati na kojima će počivati unaprijeđena zakonska rješenja odnositi na kreiranje trajnih i održivih rješenja u skladu sa najboljom evropskom praksom, ostvarivanje dodatnih prihoda za budžet i promovisanje principa konkurencije.

"Po definisanju Nacrta inoviranog zakona, isti će se, u skladu sa propisima, naći na javnoj raspravi, gdje će sva zainteresovana lica moći da doprinesu iznalaženju najkvalitetnijeg rješenja kroz sugestije, komentare i prijedloge", ukazali su iz Ministarstva.

Poručili su da će taj resor, kao i do sada, biti otvoren za konstruktivnu saradnju sa svima koji mogu da doprinesu da se oblast igara na sreću uredi u skladu sa principima transparentnog, fer i olakšanog poslovanja, kako bi ubrzali proceduru usvajanja predloga i upućivanja u Skupštinu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 10.01.2017.


Naslov: Redakcija