Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U ŠEST GRADOVA ONLAJN NASTAVA, VRTIĆI RADE REDOVNO

11.11.2020.


Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Cetinju od 9. novembra su prešle na onlaj režim rada zbog pogoršane epidemiološke situacije. Zbog nepromijenjene situacije, na daljinu će nastaviti da rade i škole na Žabljaku. Ipak, vrtići će raditi redovno. To je rečeno u Ministarstvu prosvjete.

"Kada govorimo o vrtićima oni funkcionišu po potpuno drugačijim principima od škola, prije svega nijesu obavezni, zatim u vrtiće ionako dolazi oko 20 odsto od ukupno upisane. Zbog svega navedenog, kao i zbog roditelja kojima su neophodni, za sada će raditi", istakli su iz Ministarstva prosvjete.

Nije, međutim, isključeno da će biti promjena i u njihovom režimu funkcionisanja, a ako i kada se desi, javnost će biti obaviještena.

Podsjećamo, saopšteno je da škole u Podgorici, na Cetinju, u Budvi, Ulcinju i Mojkovcu od 9. novembra prelaze na rad na daljinu na minimum dvije nedjelje, jer je kumulativna incidencija u tim opštinama prešla 800 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Žabljak, čije škole već neko vrijeme rade na daljinu, nastavlja takođe sa istim režimom rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

"Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada "uđu u crveno", odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000. Sa druge strane, u "zelenim" opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere u školama", navodi se u saopštenju.

O provjerama znanja, koje će se obavljati u školi, po uputstvima i uz puno poštovanje mjera usaglašenih sa IJZ, đaci će biti obaviješteni od strane škola, a Ministarstvo je takođe na raspolaganju za sve dodatne informacije.

"Konsultacije će biti organizovane po potrebi i samo uz poštovanje mjera IJZ", dodaje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 08.11.2020.


Naslov: Redakcija