Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Trgovci traže ukidanje neradne nedjelje

11.03.2021.


Odbor Udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) zatražio je ukidanje člana Zakona o unutrašnjoj trgovini koji se odnosi na neradnu nedjelju.

Iz PKCG su kazali da su trgovci zatražili od resornog ministarstva da se u cilju očuvanja radnih mjesta, povećanja prometa, privredne aktivnosti, ekonomskog rasta, saniranja posljedica ekonomske krize i pripreme turističke sezone, ukine član Zakona o unutrašnjoj trgovini i omogući rad trgovcima nedjeljom.

Trgovci zahtijevaju da se Ustavni sud izjasni o prije više od 18 mjeseci podnijetoj Inicijativi za ocjenu ustavnosti pomenutog člana.

“Ukoliko ne postoji spremnost državnih organa da se pomenuti član ukine, trgovci su predložili da se omogući da 26 nedjelja u godini bude radno, tokom ljetnje i zimske turističke sezone, oko novogodišnjih praznika i raspusta”, saopšteno je iz PKCG.

Alternativno je potrebno omogućiti privrednim subjektima iz sektora trgovine rad nedjeljom u jednoj smjeni na nivou čitave godine ili makar tokom ljetnje sezone.

Iz PKCG su kazali da je neophodno hitno formirati radnu grupu koja bi formulisala konačan predlog rješenja i u direktnoj komunikaciji obrazložila predlog resornom Ministarstvu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 10.03.2021.


Naslov: Redakcija