Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRI ĆE KONTROLISATI UGOVORE O DJELU

11.03.2021.


Državna revizorska institucija (DRI) će, pored kontrolnih revizija utvrđenih godišnjim planom revizija za 2021. godinu, posebno provjeriti realizaciju preporuka iz ranije okončanih revizija uspjeha, kazao je za Dan član Senata te institucije Branislav Radulović.

"U tom pogledu već narednih dana će DRI započeti sa provjerom realizacije preporuka iz revizije 'Uspješnost upravljanja ugovorima o djelu, ugovorima o dopunskom radu i ugovorima o privremenim poslovima uorganima državne uprave'. Ova revizija, koja je sprovedena u junu 2020. godine, rezultirala je ocjenom DRI da upravljanje navedenim ugovorima u organima državne uprave nije dovoljno efikasno", kazao je on za Dan.

Subjekti revizije i drugi državni organi imali su, kaže, rok od šest mjeseci da izvijeste DRI o sprovedenim aktivnostima na realizaciji izdatih preporuka.

"DRI je u predmetnoj reviziji utvrdila da ne treba zaključivati ugovore o djelu i ugovore o privremenim i povremenim poslovima za sistematizovana radna mjesta i obavljanje poslova iz nadležnosti organa, već treba da državni organi postupaju u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima”, izjavio je Radulović.

DRI je u tom izvještaju utvrdila da su državni organi od 2016. do 2019. godine naugovore o djelu potrošili 31,5 miliona eura, a da su planirana sredstva Zakonom o budžetu za te ugovore bila 22,9 miliona u istom periodu, što znači da su planirani iznos sredstava premašili za 8,5 miliona. Subjektima revizije su dali 20 preporuka.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 10.03.2021.


Naslov: Redakcija