Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RESTITUCIJA VAŽAN SEGMENT VLADAVINE PRAVA


Ministar finansija Radoje Žugić sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Ueharom kako bi se osvrnuli na postojeća otvorena pitanja u oblasti restitucije, a koja se tiču imovine američkih državljana na teritoriji Crne Gore.

 Imajući u vidu da okončanje preostalih obaveza po osnovu restitucije znači i korak dalje u reformi crnogorskog drustva na polju snaženja vladavine prava, Žugić je iskazao spremnost da, u okviru svojih nadležnosti, pruži doprinos uspješnom rješavanju pomenutih pitanja.

Zahvaljujući se na proaktivnom pristupu kada je navedena tematika u pitanju, Uehara je iskazala uvjerenje da će saradnja sa crnogoskim instucijama, i u ovom dijelu, biti uspješna i zadovoljavajuća za sve interesne strane.

Žugić je iskoristio priliku da se još jednom zahvali na kontinuiranoj podršku Vlade SAD-a integrativnim procesima Crne Core, koji su, kako je naveo, od fundamentalnog značaja za ekonomski prosperitet zemlje.

Sagovornici su dogovorili da se, u narednom periodu, intezivira komunikacija i konkrektizuju dalje aktivnosti zajedničke saradnje.

Izvor: Vebsajt CdM, 10.02.2016.