Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VRHOVNI SUD CRNE GORE: Raspisan Konkurs za 103 pripravnika u sudovima

10.11.2017.


Ukoliko su kandidati pripadnici manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice prednost ima kandidat koji ima veću prosječnu ocjenu na završenom fakultetu

Vrhovni sud Crne Gore objavio je 9. novembra 2017. godine javni oglas za prijem 103 pripravnika u sudovima.

Javni oglas za prijem pripravnika objavljen je za potrebe 22 suda.

Viši sud u Podgorici primiće 14 pripravnika, Osnovni sud u Podgorici 13, a Sud za prekršaje devet.

Osnovni sudovi u Kotoru i Nikšiću, Viši sud u Bijelom Polju i Privredni sud Crne Gore primiće po šest pripravnika.

Pet pripravnika dobiće Osnovni sud u Bijelom Polju, a po četiri osnovni sudovi u Beranama i Baru, sudovi za prekršaje u Budvi i Bijelom Polju i Upravni sud Crne Gore.

Viši sud za prekršaje Crne Gore i Osnovni sud u Herceg Novim primiće po tri, a po dva pripravnika osnovni sudovi u Danilovgradu, Kolašinu, Ulcinju, Cetinju i Rožajama.

Osnovni sudovi u Žabljaku i Plavu moći će da zaposle po jednog pripravnika.

Javni oglas je prvi put objavljen saglasno Zakonu o pripravnicima u sudovima i državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu ("Sl. list CG", br. 55/2016 i 57/2016 - ispr.) i Plana potrebnog broja pripravnika u sudovima na nivou Crne Gore koji se donosi na period od tri godine.

Novina je da prijavljeni kandidati pored završenih četvorogodišnjih studija na Pravnom fakultetu moraju imati i položen ispit za pripravnike za rad u sudovima i državnom tužilaštvu za koji uvjerenje izdaje Ministarstvo pravde.

Odluku o izboru pripravnika u sudovima donosi predsjednik Vrhovnog suda prema redosljedu utvrđenom na rang listi.

Ako dva ili više kandidata na rang imaju isti broj bodova, prednost ima kandidat koji je pripadnik manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice.

Ukoliko su kandidati pripadnici manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice prednost ima kandidat koji ima veću prosječnu ocjenu na završenom fakultetu.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15 dana.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 09.11.2017.


Naslov. Redakcija