Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI 10. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje 10. septembra 2015. godine Okrugli sto u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti. Rasprava će se održati u Kotoru, u Palati Bizanti koja raspolaže s 50 mjesta za sjedenje.

Obzirom na to da postoji veliko interesovanje za učešćem na ovom Okruglom stolu, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apeluje na, prije svega, vjerske zajednice, da delegiraju svoje predstavnike. Smisao Okruglog stola je da se čuju stručni stavovi zainteresovanih subjekata o ovom pitanju, a ne da se organizuje masovni skup na kojem će pojedinci, kao na Okruglom stolu u Bijelom Polju, zloupotrijebiti Javnu raspravu.

Poučeno nemilim dešavanjima sa Okruglog stola u Bijelom Polju, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava zainteresovane da će preduzeti neophodne mjere da obezbijedi Okrugli sto u Kotoru, da uslovi za diskusiju budu u skladu sa tehničkim uslovima Palate Bizanti, i da se na Okruglom stolu čuju, prije svega, stručna mišljenja. 

Izvor: Vebsajt Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, 08.09.2015.