Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 9. juna 2016. godine održana śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje - Razmotreni Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o veterinarstvu i Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje, sa Prostornim planom posebne namjene za Durmitorsko područje i Detaljnim razradama lokaliteta: "Savin kuk" i "Vojno odmaralište"


57. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Na održanoj 57. śednici, Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmotrio je i jednoglasno odlučio da predloži Skupštini da usvoji: Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o veterinarstvu.

Razmatrajući Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje, sa Prostornim planom posebne namjene za Durmitorsko područje i Detaljnim razradama lokaliteta: "Savin kuk" i "Vojno odmaralište", iznijeta su mišljenja da se njime obezbjeđuje koordinisan i balansiran pristup razvoju koji će omogućiti valorizaciju prirodnih, društvenih, građevinskih i kulturnih potencijala Durmitorskog područja, sa ciljem održivog ekonomskog rasta, a u skladu sa Crnogorskim prostorno-planskim razvojnim okvirom.

Iznijeta su i mišljenja da planom nisu ispoštovani standardi prostora formiranih lokalnih zajednica.

Nakon glasanja, Odbor je većinom glasova odlučio da predloži Skupštini da usvoji Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje sa Prostornim planom posebne namjene za Durmitorsko područje i Detaljnim razradama lokaliteta: "Savin kuk" i "Vojno odmaralište".

Izvor: Press služba Skupštine, 09.06.2016.