Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OKRUGLI STO: ZNAČAJ IMPLEMENTACIJE STANDARDA KVALITETA U ZDRAVSTVENOM TURIZMU 16. JUNA 2015. GODINE


Privredna komora organizuje Okrugli sto na temu - Značaj implementacije standarda kvaliteta u zdravstvenom turizmu, koji će se održati 16. juna 2015. godine, u Sali I Privredne komore Crne Gore u Podgorici, ul. Novaka Miloševa 29/II, sa početkom u 11 časova.

Turizam i zdravlje su osnovni stubovi razvoja i posvećenosti održivom razvoju. Crna Gora raspolaže izuzetnim prirodnim bogatstvima koja su osnovni preduslov za razvoj zdravstvenog turizma. Kvalitetna medicinska usluga, visokoobrazovani zdravstveni kadar, postojeći kapaciteti medicinskog, liječilišnog i wellness turizma, konkurentnost cijena, raznovrsna gastronomska ponuda i prirodni ljekoviti resursi, dodatni su faktori koji Crnoj Gori osiguravaju dobru početnu poziciju da se razvije u prepoznatljivo odredište zdravstvenog turizma na svjetskom turističkom tržištu.

Cilj ovog Okruglog stola je da ukaže na značaj implementacije međunarodnih standarda kvaliteta za sve zdravstvene ustanove, kako bi se unaprijedila ukupna ponuda zdravstvenog turizma Crne Gore na regionalnom i međunarodnom tržištu. Kao nužan preduslov uspjeha nastupa, prepoznatljivosti i konkurentnosti na stranim tržištima potrebno je implementirati standarde kvaliteta u što većem broju zdravstvenih ustanova. Broj i vrsta sertifikovanih ustanova i licenciranog osoblja je bitna referenca na stranom tržištu, kako za ustanove, tako i za zemlju u cjelini.

Rok za prijavu je 14. jun 2015. godine, a kontekt osobe:

Sanja Marković; tel: +382 382 20 230 445, e-mail: smarkovic@pkcg.org

Aleksandar Marđonović; tel: +382 20 210 110, e-mail: amardjonovic@pkcg.org

Izvor: Vebsajt Privredne komore Crne Gore, 09.06.2015.