Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Sastanak predśednika Odbora za ljudska prava i slobode sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope 10. juna 2015. godine


Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Halil Duković sastaće se u srijedu, 10. juna 2015. godine sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Gaye Doganoglu i Henrik Brade Johansen, koji će boraviti u monitoring pośeti Crnoj Gori. do 11. juna 2015. godine.

U okviru pośete Crnoj Gori Delegacija Kongresa će se fokusirati na glavne evropske standarde u oblasti lokalne demokratije, Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi koja je ratifikovana od strane Crne Gore 2008. godine i procjenu stanja lokalne demokratije u Crnoj Gori u cilju pripreme Izvještaja o stanju lokalne demokratije u zemljama članicama Savjeta Evrope.

Na sastanku predśednika Odbora za ljudska prava i slobode sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti fokus će biti na:

- implementaciji razvoja u Crnoj Gori od usvajanja Preporuke Kongresa 293 (2010) o lokalnoj demokratiji u Crnoj Gori;

- inkluziji etničkih manjina u lokalnu upravu i utvrđivanju politika multinacionalnih opština;

- implementaciji ljudskih prava i osnovnih sloboda na lokalnom nivou i

- transparentnosti javnih službi i participativnoj demokratiji.

Poziv za sastanak upućen je i predśedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifatu Rastoderu.

Sastanak će se održati u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore, u 11 sati i 15 minuta.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 09.06.2015.