Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 9. maja 2016. godine održane sednice Odbora za bezbjednost i odbranu, Zakonodavnog odbora - Razmatren Prijedlog zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore


51. śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora razmatrali Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i Prijedlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO)

Na održanoj 51. śednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je u prisustvu ministarke odbrane i načelnika Generalštaba upoznat sa učešćem pripadnika Vojke Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu tokom 2015. godine, kao jednim od prioritetnih zadataka Ministarstva odbrane i Vojske u protekloj godini, i s tim u vezi realizacijom sveobuhvatnih priprema pripadnika i bezbjednog angažovanja pojedinaca i jedinica Vojske Crne Gore.

Nakon sprovedene rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da prihvati navedeni Izvještaj i usvojio odgovarajuće zaključke.

Takođe, Odbor je jednoglasno predložio Skupštini da usvoji Prijedlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO).

158. śednica Zakonodavnog odbora

Odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o Prijedlogu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 09.05.2016.