Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO EKONOMIJE: Nezaposlenost najveći izazov, te će se u cilju njenog smanjenja nastaviti sa politikom privlačenja strateških stranih investitora za realizaciju razvojnih projekata koji su temelj ekonomskog rasta

10.01.2017.


Jedan od najvećih izazova sa kojima će se suočiti crnogorska ekonomija u godini pred nama jeste nezaposlenost. U cilju njenog smanjenja, u 2017. ćemo nastaviti sa politikom privlačenja strateških stranih investitora za realizaciju razvojnih projekata koji su temelj ekonomskog rasta, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je rekla da je prethodna Vlada učinila mnogo kad je riječ o resoru ekonomije, prije svega u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje stabilnosti u industrijskom sektoru i postavljanje temelja za kreiranje povoljnijeg biznis ambijenta.

Sekulić je rekla će i u narednom periodu raditi na unapređenju konkurentnosti ekonomije, što podrazumijeva nastavak i uspješan epilog strukturnih reformi, kao i kontinuirano unapređenje poslovnog ambijenta.

"Kroz realizaciju razvojnih projekata nastavićemo sa valorizacijom prirodnih resursa, a sve u cilju uspostavljanja stabilnosti i sigurnosti, kako u ekonomskom, tako i u energetskom smislu", ukazala je Sekulić.

Najveći izazov sa kojim će se crnogorska ekonomija suočiti u godini pred nama je nezaposlenost.

"Međutim, to je izazov koji stoji ne samo pred Vladom Crne Gore, već i pred vladama naših susjeda, a izazvan je, prije svega, pojavom ekonomske krize na globalnom nivou. Zato će Vlada učiniti sve kako bi smanjila nezaposlenost i povećala kvalitet života građana, a jedan od ključnih faktora na tom putu jeste privlačenje strateških stranih investitora za realizaciju razvojnih projekata koji su temelj ekonomskog rasta", navela je Sekulić.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 09.01.2017.


Naslov: Redakcija