Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DONIJETE NOVE MJERE ZA SUZBIJANJE PANDEMIJE COVID 19: Zabrana izlazaka iz objekta stanovanja od 22:00 do 5:00 časova. Ugostiteljski objekti radiće od 7 do 18 časova, a supermarketi i tržni centri od 7 do 20 časova

09.12.2020.


Ministarstvo zdravlja donijelo je novi set mjera u cilju suzbijanja pandemije Covid 19. Nove mjere stupaju na snagu 09.12.2020.godine.

Predviđena je zabrana izlazaka iz objekta stanovanja od 22:00 do 5:00 časova. Ugostiteljski objekti radiće od 7 do 18 časova, a supermarketi i tržni centri od 7 do 20 časova.

"Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) organizovati u terminu od 07:00 - 20:00. Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni i sl.) organizovati u terminu od 07:00 - 20:00", navodi se u novim mjerama.

U skladu sa površinom objekta i brojem korisnika potrebno je obezbijediti jednu ili više osoba koje će kontrolisati poštovanje mjera - korona redari.

Zabranjen je i međugradski saobraćaj od petak u 22 časa do ponedjeljka u 5 ujutru.

Obavezno je pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Zabranjena su masovna/socijalna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja.

Zabranjena su i okupljanja u grupi više od četiri punoljetna lica zajedno na otvorenom prostoru.

Nijesu dozvoljene ni posjete licima koja se nalaze na bolničkom liječenju u zdravstvenim ustanovama i licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a isto važi i za sahrane i primanje saučešća.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo zdravlja i RTCG, 08.12.2020.


Naslov: Redakcija