Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRŽAVNO TUŽILAŠTVO UVAŽAVA KRITIKE NVO SEKTORA

09.12.2016.


Kritike koje dolaze od nevladinog sektora, kao dijela javnosti, dobrodošle su Državnom tužilaštvu, naročito ukoliko mogu da doprinesu unapređenju njegovog rada, poručio je Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.

Stanković je ocijenio da nevladin sektor ima pravo da iznosi stavove i kada su konkretne odluke Državnog tužilaštva u pitanju, ali da predstavnici nevladinih organizacija ne očekuju rasprave i objašnjenja zbog čega je određena odluka donijeta.

"Državni tužioci mogu da donesu odluku samo u okviru onoga što piše u zakonu i to bi trebalo svima da bude jasno. Ukoliko smatrate da određene zakonske norme treba promijeniti, onda imate način da to inicirate", poručio je Stanković.

On je istakao da javnost u Crnoj Gori istražuje prije optuženja i donosi presude prije presuđenja i zato pozvao predstavnike civilnog sektora, kao i ukupnu javnost, na strpljenje kako bi konačnu riječ o konkretnim predmetima dali nadležni organi.

Sastanku sa nevladinim organizacijama prisustvovao je i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, rukovodioci Viših državnih u Podgorici i Bijelom Polju, Vesna Jovićević i Rifat Hadrović, kao i rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Ljiljana Klikovac.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 07.12.2016.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija