Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O STRANCIMA: Vlada CG usvojila Informaciju o primjeni Zakona


Vlada Crne Gore je, 5. novembra 2015. godine, usvojila Informaciju o primjeni Zakona o strancima ("Sl. list CG", br. 56/2014 i 28/2015 - dalje: Zakon) u kojoj je analizirana trenutna situacija u oblasti zapošljavanja i rada stranaca u Crnoj Gori.

"Nakon šireg sagledavanja raspoloživih podataka i politike u ovoj oblasti, Vlada je zadužila nadležne organe i institucije da obezbijede efikasne procedure za implementaciju Zakona, kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebnih administrativnih barijera prilikom radnog angažovanja stranaca za deficitarna zanimanja", stoji u saopštenju Vlade.

Istovremeno, Vlada je potvrdila svoje opredjeljenje da, kroz proces kontinuiranih strukturnih reformi i mjere aktivne politike, na domaćem tržištu rada obezbijedi konkurentniju ponudu radne snage, usklađenu sa potrebama crnogorske privrede i zahtjevima poslodavaca.

"Imajući u vidu da se radi o vrlo složenom pitanju političke, ekonomske i socijalne prirode, Vlada će obezbijediti mehanizme za čvrstu međuresorsku koordinaciju i kontrolu implementacije Zakona, kao i za onemogućavanje eventualnih zloupotreba", navedeno je u saopštenju. 

Izvor: Vebsajt CdM, 05.11.2015.