Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

II JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA PODIZANJE PROIZVODNIH VOĆNIH ZASADA ZA 2016. GODINU: Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. novembar 2016. godine. Visina podrške je do 50% od ukupne investicije. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti maksimalnu visinu podrške do 5.000 € u toku godine


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 – Podrška podizanju i modernizaciji/opremanju proizvodnih voćnih zasada, objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Pravo na podršku korisnici podsticajnih sredstava mogu ostvariti isključivo za nabavku sertifikovanog sadnog materijala.

Kroz I Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju/opremanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu, iskorišćeno je oko 85% sredstava opredeljenih za ovu budžetsku liniju. Korisnici sredstava su pravo na podršku iskoristili za nabavku sertifikovanog sadnog materijala, opreme i namjenske mehanizacije za voćarstvo.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ostatak sredstava opredijeljuje kroz II Javni poziv isključivo za podršku sadnji voća, odnosno za nabavku sertifikovanog sadnog materijala, a sve u cilju povećanja površina pod voćnim zasadima.

Visina podrške je do 50% od ukupne investicije. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti maksimalnu visinu podrške do 5.000 € u toku godine.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. novembar 2016. godine.

Zahtjev za podršku i potrebna dokumenta dostaviti isključivo putem pošte, na adresu:

 Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Rimski trg br. 46,
81000 Podgorica, sa naznakom: "Prijava po II Javnom pozivu za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu"

 Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/482-292.

Ovdje možete preuzeti:

II Javni poziv za dodjelu podrske za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu.

Zahtjev za dodjelu podrske za podizanje proizvodnih voćnih zasada u 2016. godini.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 07.09.2016.