Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRTI ZAKONA O INOVACIONOJ DJELATNOSTI I O PODSTICAJNIM MJERAMA ZA RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA: Pohvaljene podsticajne mjere za investiranje u startapove koje imaju jednoglasnu podršku inovativne zajednice

09.07.2020.


U okviru javne rasprave o dva nova zakona na polju inovacija i tehnološkog razvoja – Nacrtu zakona o inovacionoj djelatnosti i Nacrtu zakona o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, Ministarstvo nauke je organizovalo Okrugli sto, a zbog trenutne situacije sa Covid-19, i ograničenog broja mjesta u sali, raspravu je bilo moguće pratiti i putem Zoom platforme.

Javnoj raspravi, pored članova radne grupe, pridružili su se i predstavnici inovativnih kompanija, akademskih institucija, biznis sektora i Savjeta za konkurentnost ocijenivši uvođenje zakona veoma važnim strateškim poduhvatom za budući razvoj crnogorskog inovacionog sistema. Posebno su pohvaljene podsticajne mjere za investiranje u startapove koje imaju jednoglasnu podršku inovativne zajednice. Dobijeni su i značajni komentari i stavovi iz domaćih kompanija koji će se detaljnije razraditi u finalizaciji nacrta.

Ministarka Damjanović je iskazala zadovoljstvo efektom rasprave ali i svih ranijih konstruktivnih susreta održanih na ovu temu i istakla da je cilj da ovaj zakon bude "živ" i da se u hodu unapređuje.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo nauke, 06.07.2020.


Naslov: Redakcija