Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPORAZUMOM CRNE GORE I BIH O PRIVREMENOM ZAPOŠLJAVANJU DO SMANJENJA RADA NA CRNO


Postizanje sporazuma o privremenom zapošljavanju između BiH i Crne Gore čiji je cilj regulisanje statusa sezonskih radnika, kao i smanjenje rada na crno inicijativa je koja je pokrenuta prilikom susreta ministra civilnih poslova BiH, Adila Osmanovića sa ambasadorom Crne Gore u toj zemlji Milanom Lakićem.

Takođe, sporazum o socijalnom osiguranju dokument je na kojem eksperti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore rade duže vrijeme, te su ministar Osmanović i crnogorski ambasador Lakić izrazili očekivanje da će u najskorije vrijeme biti upućen u proceduru potpisivanja.

Izraženo je očekivanje da će sva sporna pitanja biti riješena u interesu obije države, a na principu reciprociteta.

Osmanović je naglasio da Bosna i Hercegovina slične sporazume ima sa ostalim državama bivše SFRJ, te da je zajednički interes da se riješe pitanja socijalnog, zdravstvenog, radnog statusa građana dvije zemlje.

Ministar Osmanović i ambasador Lakić izrazili su i očekivanje da će biti završena procedura potpisivanja Sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bilateralna saradnja ocjenjena je dobrom i naglašeno je da je moguće dalje raditi na unapređenju odnosa u oblasti obrazovanja, sporta i kulture.

Izvor: Vebsajt CdM, 08.07.2015.