Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG POŠTUJE PREPORUKU DRI O VEĆIM IZDACIMA ZA GORIVO


Razlog zbog čega je Generalni sekretarijat za ovu godinu predvidio veće iznose za gorivo je poštovanje preporuke Državne revizorske institucije DRI, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 "Prema toj preporuci neophodno je u predstojećem periodu nabavku goriva za potrebe državnog protokola, kao programa u okviru Generalnog sekretarijata, obezbjeđivati kroz sprovođenje jedinstvenih postupaka javnih nabavki u okviru Sekretarijata", navodi se u saopštenju.

Drugim riječima, kako se dodaje, od ove godine u troškove goriva Generalnog sekretarijata Vlade uračunati su i troškovi goriva sektora za protokol kao organizacione jedinice Generalnog sekretarijata. Ti troškovi ranijih godina nijesu bili uračunati u troškove Generalnog sekretarijata Vlade.

"Ove činjenice kao i svi ostali troškovi jasno su naznačeni u Završnom računu budžeta za 2014. godinu i za prethodne godine koji su dostupni javnosti",naveli su iz Vlade.

Iz Vladinog Biroa je saopšteno da su ukupni troškovi goriva u 2012. godini iznosili 28,33 hiljade eura, u 2013. godini 20,4 hiljade eura i u prošloj 20,15 hiljadae eura.

"Iz priloženog je jasno da troškovi za gorivo u Generalnom sekretarijatu Vlade ne rastu, već se smanjuju. Štoviše, prošle godine je smanjen sa 12 na deset broj vozila koje koristi Generalni sekretarijat Vlade, ne računajući vozila sektora za protokol, što takođe potvrđuje da ovaj organ aktivno sprovodi politiku štednje", navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt CdM, 08.07.2015.