Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI NA PROJEKTU "MONITORING REFORME PRAVOSUĐA": Ministarstvo pravde daće pristup dokumentima, informacijama i izvještajima od značaja za ocjenu sprovođenja Strategije za reformu pravosuđa


Ministar pravde Zoran Pažin potpisao je 8. juna 2015. godine Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde, NVO Akcije za ljudska prava i NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), na projektu "Monitoring reforme pravosuđa". Memorandum su prethodno potpisali izvršna direktorica Akcije za ljudska prava, Tea Gorjanc Prelević i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje, Zlatko Vujović.

Memorandum predstavlja osnovu za razmjenu informacija i saradnju na projektu "Monitoring reforme pravosuđa", kojim se Ministarstvo pravde obavezalo da omogući pristup dokumentima, informacijama i izvještajima od značaja za ocjenu sprovođenja Strategije za reformu pravosuđa i Akcionog plana za njenu primjenu, te da u saradnji sa nevladinim organizacijama Akcija za ljudska prava i CeMi organizuje dvije nacionalne konferencije o reformi pravosuđa.

Strane potpisinice će sarađivati na tematskim istraživanjima o primjeni načela slučajne dodjele predmeta, sprovođenja Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, prava na službenu odbranu, te racionalizacije mreže sudova. Strane potpisnice će takođe sarađivati na organizaciji tri debate na temu racionalizacije sudske mreže.

Projekat "Monitorng reforme pravosuđa" realizuje se uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program predpristupne pomoći IPA 2013 i Ambasade Kraljevine Holandije. Projekat će trajati do 15. avgusta 2016. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 08.06.2015.