Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: "Stanje u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori" predstavnici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu sastaće se 10. juna 2015. godine sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope


Predśednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Rifat Rastoder i zamjenica predśednika Odbora, Snežana Jonica, sastaće se u srijedu, 10. juna 2015. godine sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Kongresna delegacija, u sastavu Gaye Doganoglu i Henrik Brade Johansen boraviće u Crnoj Gori od 9. do 11. juna u okviru monitoring pośete, a u cilju procjene situacije lokalne demokratije u Crnoj Gori.

U okviru pośete Crnoj Gori, Delegacija Kongresa će se fokusirati na glavne evropske standarde u oblasti lokalne demokratije, Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi koja je ratifikovana od strane Crne Gore 2008. godine i procjenu stanja lokalne demokratije u Crnoj Gori u cilju pripreme Izvještaja o stanju lokalne demokratije u zemljama članicama Savjeta Evrope.

U fokusu razgovora biće teme koje se odnose i na najnovija pravna i politička dešavanja u vezi sa lokalnom vlasti u Crnoj Gori (u kontekstu Strategije reforme javne uprave aktuelnog "Aurum-a"), trenutnom situacijom lokalne demokratije u Crnoj Gori. Koizvjestioci Odbora za monitoring Kongresa Savjeta Evrope razgovaraće sa predśednikom i zamjenicom Odbora i na temu mehanizama saradnje između centralne i lokalne vlasti, postupka konsultacije sa lokalnim organima vlasti, zaštite granica lokalnih vlasti, pravnog statusa i zaštite lokalne samouprave.

Poziv za sastanak upućen je i predśedniku Odbora za ljudska prava i slobode, Halilu Dukoviću.

Izvor: Vebsajt Skupštine Crne Gore, 08.06.2015.