Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PODGORICI I BIJELOM POLJU ODRŽANI INFO DANI O PROGRAMU PODSTICANJA RAZAVOJA KLASTERA U CRNOJ GORI ZA 2016. GODINU


Ministarstvo ekonomije organizovalo je Info dane povodom prezentovanja Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu. Info dani održani su 04. maja u Podgorici i 05. maja u Bijelom Polju. Info danima prisustvovalo je oko 30 učesnika, prije svega privrednika, odnosno predstavnika klastera, koji su pokazali interesovanje za učešće u predmetnom programu državne pomoći.

Na Info danima predstavnici Ministarstva ekonomije prezentovali su Program podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori, koji se u 2016. godini implementira u unaprijeđenoj formi u odnosu na prethodne 4 godine. Cilj Info dana bio je da se zainteresovanim predstavnicima klastera pruže sve potrebne informacije o Programu, konkursnoj dokumentaciji, načinu apliciranja i implementaciji Programa. 

Takođe, pored finansijske podrške klasterima, u okviru programa Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, Ministarstvo ekonomije obezbijedilo je i tehničku podršku klasterima, koju će implementirati Organizacije Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori (UNDP), čiju su predstavnici takođe imali svoje prezentacije u toku Info dana, s obzirom na to da će UNDP klastere tehnički podržati u pripremi aplikacija za predmetni, ali i ostale programe. 

Podsjećamo, Javni poziv za učešće u Porgramu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu objavljen je 25. aprila u trajanju od 30 dana, odnosno do 26. maja 2016. godine. 

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije (Rimski trg 46,
81000 Podgorica, IV sprat, kancelarija br. 9), kao i na web stranici Ministarstva www.mek.gov.me, dok je prijave za tehničku podršku u pripremi aplikacija potrebno dostaviti na e-mail adresu milena.jovetic@mek.gov.me.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 06.05.2016.