Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

OD 1. JULA 2019. GODINE ROMING U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA JEFTINIJI 27 ODSTO

09.04.2019.


Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene rominga u zemljama Zapadnog Balkana, potpisan je Digitalnom samitu ZB u Beogradu.

Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a ispred Crne Gore to je učinila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Naime, predviđeno je da cijene rominga u prvoj fazi od 1. jula budu smanjene za 27 odsto, dok se od 1. jula 2021. godine očekuje potpuno ukidanje rominga za Zapadni Balkan.

Cijena rominga sa Albanijom biće umanjena za čak 85 odsto, budući da Albanija do sada nije bila dio sporazuma koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Održavanje Digitalnog samita inicirano je višegodišnjim akcionim planom za regionalnu ekonomsku saradnju u okviru Berlinskog procesa, inicijative čiji je cilj unapređenje regionalne saradnje, a prvi takav skup održan je prošle godine u Skoplju.

Tokom Drugog digitalnog samita potpisan je i Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije - o uzajamnom priznavanju usluga certifikovanja za elektronske transakcije, koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja, koje se pružaju u Republici Srbiji.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.04.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija