Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

UPRAVA CARINA: Omogućeno elektronsko praćenje zaduženja i uplata

09.04.2019.


Unapređenjem Elektronskog servisa za privredu, omogućeno je svim carinskim obveznicima elektronsko praćenje zaduženja i uplata po osnovu carinskog duga, saopšteno je iz Uprave carina.

"Uprava carina kontinuirano sprovodi aktivnosti na unapređenju i implementaciji mjera koje se odnose na pojednostavljenje procedura, povećanje efikasnosti i kvaliteta u pružanju usluga putem elektronskih servisa prema privredi, čime doprinosi stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i boljem funkcionisanju sistema", navodi se u saopštenju.

Unaprijeđenjem postojećeg Elektronskog servisa za privredu sa novim funkcionalnostima, kako su pojasnili, svi carinski obveznici imaju mogućnost elektronskog praćenja, pregleda i štampe zaduženja i uplata po osnovu carinskog duga.

"Nadograđena aplikacija – Elektronski servis za privredu, koja osim uvida u stanje bankarskih garancija, njihovih opterećenja, priliva i potraživanja u realnom vremenu, obuhvata i uvid u stanje ukupnog duga i uplata prema Upravi carina", ukazali su iz Uprave carina.

Zahtjev za korišćenje Elektronskog servisa za privredu, kako su ukazali, mogu podnijeti svi zainteresovani privredni subjekti.

Za potrebne informacije o korišćenju ovog servisa može se obratiti Sektoru za carinsko – informacioni sistem elektronskom poštom na adresu cis@carina.gov.me ili na telefon 020/442-052.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.04.2019.


Naslov: Redakcija