Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UNIJA POSLODAVACA: Potvrde o službenom kretanju ograničiti samo na neophodne radnike

09.03.2021.


Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) apelovala je na sve poslodavce u Crnoj Gori da potvrde o službenom kretanju izdaju samo svojim radnicima koji su im neophodni da bi se održao proces rada.

Ovakav apel uslijedio je nakon što je iz Ministarstva zdravlja saopšteno da su u saznanju kako se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlena kod tih poslodavaca.

"Informisani smo da se dešava da neki poslodavci potvrde o kretanju izdaju licima koja nijesu njihovi zaposleni. Mislimo da to nije dobro i ovim putem apelujemo na njih da shvate ozbiljnost ovog trenutka i da izdavanje potvrda ograniče na svoje zaposlene koji su im neophodni da bi održali proces rad", rekao je u Jutarnjem programu TVCG Filip Lazović iz Unije poslodavaca.

On je rekao vjeruje da su crnogorski poslodavci u najvećoj mjeri svjesni trenutku, te da su do sada pokazali visok nivo odgovornosti.

"Opet imamo te neke izuzetke i apelujemo na njih da ne rade to, jer bi tako mogli ugroziti i sebe", istakao je Lazović.

Potvrda se, napominje, nikako ne može odnositi na članove porodice zaposlenih.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 08.03.2021.


Naslov: Redakcija