Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU VRHOVNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA I PRAVNOG FAKULTETA: Memorandum o saradnji omogućiće da studenti te obrazovne institucije obavljaju stručnu praksu u Tužilaštvu, radi usavršavanja i sticanja praktičnih vještina

08.12.2016.


Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Velimir Rakočević, potpisali su Memorandum o saradnji kojim će studenti te obrazovne institucije moći da obavljaju stručnu praksu u Tužilaštvu, radi usavršavanja i sticanja praktičnih vještina.

"Stanković i Rakočević saglasili su se da će studenti nakon prakse u Državnom tužilaštvu biti spremniji da odgovore profesionalnim izazovima nakon završetka studija. Upravo u tome i jeste značaj potpisanog Memoranduma, jer će budućim akademcima omogućiti sticanje praktičnih vještina", kaže se saopštenju Tužilaštva.

Stanković je naveo da će se založiti da se studenti Pravnog fakulteta tokom prakse u Državnom tužilaštvu upoznaju sa funkcionisanjem svake organizacione cjeline.

"Najjednostavnije rečeno, studenti će imati priliku da vide kako se radi od pisarnice do sudnice, jer samo na taj način mogu naučiti i shvatiti koliko je važan svaki segment rada i kako svi zaposleni daju svoj doprinos konačnom rezultatu", rekao je Stanković.

Stanković i Rakočević istakli su da je značaj potpisanog Memoranduma i u tome što će praksa biti prilika da studenti odluče da li budući rad žele da nastave u Tužilaštvu i na taj način doprinesu unaprjeđenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, dogovoreno je da u narednom periodu studenti Pravnog fakulteta posjete Državno tužilaštvo kako bi kroz otvoren razgovor riješili eventualne dileme sa kojima se, kao budući pravnici, suočavaju.

"Stanković i Rakočević uvjereni su da će buduća saradnja dvije institucije dati konkretne rezultate i biti veoma korisna za studente", navodi se u saopštenju.

Dokument je potpisan u prostorijama Tužilaštva, uz prisustvo prodekana za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta, Bojane Lakićević – Đuranović.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 06.12.2016.


Naslov: Redakcija