Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Konstituisan novi saziv parlamenta, ali poslanici nijesu birali predsjednika i potpredsjednika Skupštine


Novi saziv crnogorskog parlamenta konstituisan je 7. novembra 2016. godine na Cetinju, a poslanici nijesu birali predsjednika i potpredsjednika Skupštine, iako je to bilo najavljeno.

Sjednici je predsjedavala najstarija poslanica Marija Ćatović.

Predstavljajući izvještaj Državne izborne komisije (DIK) o rezultatima izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, koji su održani 16. oktobra, predsjednik tog tijela, Budimir Šaranović naveo je da mu je drago što su strane posmatračke misije pozitivno ocijenile parlamentarne izbore.

On je podsjetio da je glasačko pravo u Crnoj Gori imalo je 528.817 birača, kao i da je na biračkim mjestima glasalo 388.220 birača.

Prema podacima DIK-a, bilo je 140.597 neupotrijebljenih glasačkih listića, a nevažećih 5.513.

Ćatović je navela da je podnošenjem izvještaja DIK-a počeo mandat novoizbranim poslanicima.

Ćatović je navela da je konstituisanjem novog saziva završena sjednica, kao i da će o nastavku rada poslanici biti obaviješteni.

Poslanici su trebali da biraju predsjednika i potpredsjednike Skupštine, kao i predsjednika i članove Administrativnog odbora.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Filip Vujanović, predsjednice Vrhovnog i Ustavnog suda, Vesna Medenica i Desanka Lopičić, vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, Ombudsman Šućko Baković kao i guverner Centralne banke, Radoje Žugić.

U novom sastavu crnogorskog parlamenta biće 81 poslanik.

Izvor: Izvor: Vebsajt RTCG, 07.11.2016.