Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

CILJEVI NOVE STRATEGIJE REFORME PRAVOSUĐA ZA PERIOD 2019-2020 UKLJUČIVANJE U DALJU RACIONALIZACIJU PRAVOSUDNE MREŽE, MJERENJE OPTEREĆENOSTI RADA SUDIJA I VREMENA ZA RJEŠAVANJE PREDMETA, SMANJENJE BROJA NERIJEŠENIH SUDSKIH PREDMETA I DALJE USAGLAŠAVANJE SUDSKE PRAKSE SA PRAKSOM EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA

08.10.2018.


Kao rezultat reforme pravosuđa, danas u Crnoj Gori imamo znatno efikasnije sudove i značajno smanjen broj zaostalih predmeta, čime se našim građanima i privredi obezbjeđuje bolja zaštita prava i brži pristup pravdi”, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Potpredsjednik Pažin govorio je, u Tirani, na Forumu ministara pravde i unutrašnjih poslova EU-Zapadni Balkan, u kojem su, osim ministara pravde i unutrašnjih poslova zemalja regiona, učestvovali i zvaničnici država članica EU i visoki predstavnici evropskih institucija poput evropske komesarke za pravdu Vere Jurove i evropskog komesara za unutrašnje poslove Dimitrisa Avramopulosa.

Potpredsjednik je naglasio da su u toku sprovođenja aktuelne strategije reforme pravosuđa u Crnoj Gori vidno unaprijeđeni svi aspekti crnogorskog pravosudnog sistema.

Najavio je da će ciljevi nove strategije reforme pravosuđa za period 2019-2020 uključivati dalju racionalizaciju pravosudne mreže, mjerenje opterećenosti rada sudija i vremena za rješavanje predmeta, smanjenje broja neriješenih sudskih predmeta i dalje usaglašavanje sudske prakse sa praksom Evropskog suda za ljudska prava.

Tokom odvojenog susreta sa evropskom komesarkom Verom Jurovom, potpredsjednik Pažin je zahvalio na podršci za prijem Crne Gore u Program pravde Evropske unije. Učešće Crne Gore u Programu pravde EU, čiji budžet iznosi 378 miliona eura, omogućiće crnogorskom pravosuđu tješnju saradnju sa pravosudnim sistemima država članica EU i obezbijediti čvršće garancije zaštite prava crnogorskih građana u cjelokupnom evropskom pravosudnom prostoru.


IZVOR: Vebsajt Vlade Republike Crne Gore, 05.10.2018.


Naslov: Redakcija